musik

Sabbath Hela Veckan, är ett av skandinaviens mesta klezmerband med mer än 20 års turnerande i Europa. Sabbath har gjort tre cd album och över 1600 konserter.Traditionell klezmermusik i egna arrangemang och nyskrivna låtar inspirerade av klezmermusikens blandning av glädje och sorg, fart och inlevelse. 

En konsert med Sabbath Hela Veckan är

"vild vacker och vemodig".

Bild: Helene Mårtenson

 

Alan är en ny grupp med Jerry Adbo oh Peter Bothén

Namnet "Alan" är tillägnad Alan Kurdi, den treåriga kurdiska pojken som drunknade i medelhavet 2015 på flykt från kriget i Syrien. Alan betyder också hopp vilket vi gärna vill att musiken ska förmedla,

Det händer att man blir förstummad över musiker eller låtar man hör. Den tunisiska, judiska basisten Michel Bismut har gjort några låtar som vi gillar alldeles särskilt. Tidlös musik som går att spelas på många olika sätt. WoJa spelar såna favoritlåtar från olika delar av världen med jazzigt sväng; World Jazz!

WoJa finns i olika versioner alltid med Lauri Antila på bas och Peter på blås

Bothén & Oldenburg har spelat många bröllop, Bar och Bat Mitzvas och konserter tillsammans, ibland som Peter Bothén trio med Bo Nordenfelt på bas.

Som duo spelar de låtar om liv och död, själ och hjärta, melodier skapade av Peter inspirerade av möten med händelser och människor.

25 okt
Sabbath Hela Veckan Berman Literature Price


9 november
Deyversity, delar av Sabbath Hela Veckan med Sofia Berg Böhm & Nils Harning - Linköping


18 November 12.30

Alan - Peter Bothén & Jerry Adbo

Farstastrandskyrkan


Konserter/event