musik

Sabbath Hela Veckan, är ett av skandinaviens mesta klezmerband med mer än 20 års turnerande i Europa. Sabbath har gjort tre cd album och över 1600 konserter.Traditionell klezmermusik i egna arrangemang och nyskrivna låtar inspirerade av klezmermusikens blandning av glädje och sorg, fart och inlevelse. 

En konsert med Sabbath Hela Veckan är

"vild vacker och vemodig". 

Bild: Helene Mårtenson

Duo Alan

Klezmer and beyond!

Man kan tydligt höra glädjen och sorgen, det vilda, vackra och vemodiga i Duo Alans musik.

Musik som beskriver livets fram och baksidor, musik som hyllar livet!

Namnet "Alan" är tillägnad Alan Kurdi, den treåriga kurdiska pojken som drunknade i medelhavet 2015 på flykt från kriget i Syrien. Alan betyder också hopp något vi vill förmedla med vår duo.

Foto-video: Kasia Syty

Det händer att man blir förstummad över musiker eller låtar man hör. Den tunisiska, judiska basisten Michel Bismut har gjort några låtar som vi gillar alldeles särskilt. Tidlös musik som går att spelas på många olika sätt. WoJa spelar såna favoritlåtar från olika delar av världen med jazzigt sväng; World Jazz!

WoJa finns i olika versioner alltid med Lauri Antila på bas och Peter på blås

Foto-video: Peter Bothén
Bothén & Oldenburg har spelat många bröllop, Bar och Bat Mitzvas och konserter tillsammans, ibland som Peter Bothén trio med Bo Nordenfelt på bas.

Som duo spelar de låtar om liv och död, själ och hjärta, melodier skapade av Peter inspirerade av möten med händelser och människor.

Foto: Peter Bothén. video: Johan E Andersson